Επίσκεψη του Τσανγκτσούν στην Ηλεία

 Α.Σ. «ΟΥΡΑΝΙΟΣ ΔΡΑΚΟΣ»

ΣΑΟΛΙΝ ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΟΥΡΑΝΙΟΣ ΔΡΑΚΟΣ»

Ανακοίνωση νομικού περιεχομένου.

Οι πληροφορίες που περιέχει ο παρών ιστότοπος υπόκεινται σε Δήλωση Αποποίησης Ευθύνης, σε Επιφύλαξη Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας και σε Κανόνες Περί Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Παρακαλούμε πριν συνεχίσετε να διαβάσετε τους Όρους και Τις Προϋποθέσεις Χρήσης.

24/06/2016

Επίσκεψη του Τσανγκτσούν στην Ηλεία

Επίσκεψη του Τσανγκτσούν στην Ηλεία

Ο αναγνωρισμένος Λάο Σι του Αθλητικού Συλλόγου Σαολίν Νέας Σμύρνης Ουράνιος Δράκος, Κοκκάλας Λάμπρος, συμμετείχε το Σάββατο 18 και Κυριακή 19 Ιουνίου στο σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε απο το Πρόεδρο του Κέντρου Έρευνας Πολεμικών Τεχνών και Πολιτισμού του Τσανγκτσούν [Κιν.: Zhǎngchūn jīng kāi fútú hànxué yánjiū 长春 经开 国学 武道研究会], Γου Ουέν Τζουν, στην Ηλεία.

Το διήμερο αυτό σεμινάριο υλοποιήθηκε στα πλαίσια των δράσεων του ΕΠΟΣ ενώ 37 μέλη του, με επικεφαλή τον Ιδρυτή και Διευθυντή του ΕΠΟΣ Σι Γιαν Τζουό - Δάσκαλο Σταυρίδη Ιορδάνη, συνόδευαν το κ. Γου Ουέν Τζουν και την σύζυγό του κα. Τζι Τζάο Σια.

Η μέρα ξεκίνησε με την επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, όπου ξεναγήθηκαν με τη βοήθεια της Αρχαιολόγου και σπουδάστριας του ΕΠΟΣ, Χρύσας Παϊπάτη. Φανερά συγκινημένοι απο το μεγαλείο και την ιερότητα του χώρου, περιηγήθηκαν για αρκετή ώρα μαζί με όλα τα μέλη της αποστολής και επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο της Ολυμπίας.

Η αποστολή έφτασε το απόγευμα του Σαββάτου στο Κλειστό Γυμναστήριο του Πύργου, όπου μετά τη γνωριμία με τα μέλη των Κέντρων της Ηλείας και τις εθιμοτυπικές απονομές αναμνηστικών πλακετών, ξεκίνησε το πρώτο μέρος του σεμιναρίου, με τη διδασκαλία της φόρμας των 24 τεχνικών του Τάι Τζι Τσουάν [Κιν.: èrshísì shì tàijí quán 二十四式太极拳]. Σκοπός της φόρμας αυτής είναι να δώσει στον ασκούμενο μια εισαγωγή στα βασικά στοιχεία του Τάι Τζι Τσουάν, διατηρώντας την παραδοσιακή μορφή του στυλ της οικογένειας Γιανγκ [Κιν.: yáng shì tàijí quán 杨式太极拳]. Το ΕΠΟΣ επέλεξε αυτή τη φόρμα για διδασκαλία, με σκοπό να δείξει στους προχωρημένους σπουδαστές την συνάφεια του Τάι Τζι Τσουάν με το Σαολίν Ρόου Τσουάν, και να εισαγάγει τους αρχάριους συμμετέχοντες και τους μικρούς σπουδαστές σε ένα τελείως διαφορετικό στυλ άσκησης.

Το δεύτερο μέρος του σεμιναρίου ξεκίνησε την Κυριακή 19 Ιουνίου, το πρωί, όπου ο Λαοσί Γου Ουέν Τζουν, δίδαξε Μπατζί Τσουάν [Κιν.: bā jí xiǎo jià yīlù 八极小架一路], το στυλ των Οκτώ Επιθέσεων, με την βοήθεια του Λαοσί Κοκκάλα Λάμπρου, της Τζιάο Λιαν Σταυρίδου Αλεξάνδρας και του Τζιάο Λιαν Γιαννακόπουλου Κώστα.

Μετά το τέλος του σεμιναρίου, η Διοίκηση του Σωματείου του Πύργου παρέθεσε αποχαιρετιστήριο γεύμα προς τιμή των καλεσμένων και στη συνέχεια η αποστολή αναχώρησε για την Αθήνα.

Επίσκεψη του Τσανγκτσούν στην Ηλεία
Επίσκεψη του Τσανγκτσούν στην Ηλεία

Σας Υπενθυμίζουμε ότι: Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του celestial-dragon.gr, διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά και μόνο για προσωπική χρήση. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ εγγράφου αδείας του celestial-dragon.gr συμφώνως προς τη Νομική Βάση περί πνευματικής ιδιοκτησίας, συγγενικών δικαιωμάτων και πολιτιστικών θεμάτων και κυρίως του Ν. 2121/93, αρ. 66Α ή νεωτέρου αυτού. Παρακαλούμε σημειώσατε ότι παραβίαση των πνευματικών ή οποιονδήποτε άλλων προστατευόμενων δικαιωμάτων μας μπορεί να οδηγήσει σε αστικές ή ποινικές διαδικασίες εναντίον σας.

TEΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Aποκλειστική Ιδιοκτησία Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος